Google’ın bilim-kurgudan esinlendiği 6 fikir!

 

 

Google’ın üzerinde çalıştığı düşünülen bu 6 proje, adeta bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi!

 

Google‘ın yeni şeyler denemekten korkmayan bir teknoloji şirketi olduğunu biliyoruz. Arama devinin bazı deneyleri, sadece bilgisayarımızın başında kullanabileceğimiz hizmetleri değil, gerçekhayatı da kapsıyor. İşte bazıları şimdilik söylenti de olsa, 6 Google bilim-kurgu projesi.

Artırılmış gerçekliğe sahip gözlükler

Android’deki “Google Goggles” uygulamasını sadece cep telefonlarında değil, gözlüğünüzde de kullanabileceğinizi düşünün. Bu sayede etrafınızdaki yerler hakkındaki bilgiler, size anındasunulabilirdi. Yani bir nevi kendinizi Terminator gibi hissedebilirdiniz.

9to5Google.com‘a göre bu tür artırılmış gerçekliğe sahip gözlükler, Google’ın gelecek teknolojileri üzerinde çalıştığı gizli Google Xlaboratuvarında geliştirilme aşamasında.

 

Kendi kendine giden arabalar

 

Kendi kendine giden arabalar, Star Trek...

Google, Ekim 2010’da sürücüsüz arabalarını duyurduğunda, yediaraçlık filosu yaklaşık 1.600 km’lik yolu katetmişti bile. Yasal sorunlardevam etse de, Nevada kendi kendine giden arabalara izin verdi. Google’ın teknolojiyi ne zaman ticari hale getirmeyi düşündüğü ise şimdilik bilinmiyor.

Star Trek bilgisayarı

Apple, Siri ile bilim kurgu dünyasını ucundan da olsa bize tattırdı. Google ise kendi sesli yardımcı çözümünde Star Trek’den esinleneceğinin işaretini verdi. Bir rapora göre Majel kod adındakiproje, yıl sonundan itibaren hayata geçebilir. Projenin Siri’den ne farkının olacağı ve diğer detaylar ise henüz açıklığa kavuşmuş değil.

Uzay asansörleri

 

Google X kapsamında geliştirilmekte olduğu iddia edilen uzay asansörleri, bir bilgiyi veya fiziksel nesneleri uzaya roketsiz olarak, dünyaya bağlanmış bir halatla gönderebilir. Ancak Google’ın böyle bir asansör yapımına başlamadığı kesin. Başlasaydı, bu asansörü sanırız fark ederdik.

 

İnsan taşıyıcılar

 

 

İnsan taşıyıcılar, buluttan çalışan robotlar!

Shweeb, raylar üzerinde pedallar yardımıyla giden tek kişilik insantaşıyıcıları üreten bir şirket. Google ise yakın zamanda sistemi testetmek üzere Shweeb’e 1 milyon dolarlık bir yatırımda bulundu.Ancak insanlar gerçekten pedal çevirerek işe gitmek isterler mi, bu şimdilik bir soru işareti.

Skynet benzeri robotlar

Mayıs ayında düzenlenen Google I/O konferansında Google, robotları buluta bağlama yollarından bahsetmişti. Böylelikle robot tanımlayamadığı bir durumla karşılaştığında, gereken bilgiyi internetten alacaktı. Terminatör film serisini seyrettiyseniz bilirsiniz. Bu belki de zamanla akıllı hale gelecek, uzaktan işlemcilerle yönetilebilecek vebelki de sonunda dünyayı yok edecek robotlar anlamına gelebilir mi?

 

 

Kaynak:  Chip Online

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.