FBI tüm dünyanın internet fişini çekebilir

FBI tüm dünyanın internet fişini çekebilir

 

FBI, 9 Temmuz’da internetin fişini çekiyor. Uygulama ‘pire için yorgan yakma’

deyimini akıllara getiriyor.

 

Hacker’ların Windows ‘daki bir açık yoluyladünya çapında 570 binden fazla bilgisayara zararlı yazılım yüklediğinin ortaya çıkmasıyla birlikte FBI , 9 Temmuz’da internetin şalterlerini indiriyor.

Zira söz konusu virüs bu tarihte harekete geçeceğinden, FBI DNS sunucularını kapatarak önlem almayı planlıyor. Ancak FBI bu işi sadece Amerika’da değil, tüm dünyada yapmayı planlıyor. DNSChanger ismini taşıyan virüsün yarattığı tehdit ortadan kalktığında kapatılan sunucular tekrar hizmete girecek. Sözkonusu virüs, kullanıcıların tarayıcılarını hacker’ların sahte sitelerine yönlendiriyor. FBI kullanıcılaragüvenlik ortağı tarafından yönetilen dcwg.org web sitesini ziyaret ederek, zararlı yazılıma sahip olup olmadıklarını kontrol etmelerini öneriyor.

—————————————————————————————————

Ali Keskin’in Yorumu : 

Anlatılanlar kadar sağlam bir virüs ise bu saldırı 9 temmuz degılde 10 veya 15 veya herhangi bir tarih olarak değiştirilir. İnterneti keserek virüs veya saldırı engellenemez. Bu sadece olayları geciktirir. Şayet gerçektende FBI interneti keserse (ki tüm dünyada kesemez ! bölgesel bir kesinti yapabilir kendi kıtasında. ) ben bunun altında başka şeyler ararım. Mesela FBI’ın veya ABD’nin çıkarları doğrultusuna uymayan bir olay,bir örgüt,bir hack team herhangi birşey bunlara şans vermemek için. Şuda mümkün tüm kontrollerı DNS yolu ıle ele alıp kendi karsıtlarının bılgısayarlarına veya serverlarına zarar verebılırler. Özetle bilgisayardan ve internetten biraz anlayan bu haberin ne kadar saçma olduğunu anlayacaktır. Olay belkide rutindir. Fakat sinek bile medyada deve olabilir.

 

Kaynak : Mynet Haber

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.