Formspring Türk hackerlara yenildi!

Türk Hackerlardan oluşan NMTD Tim adlı grup, 30 milyondan fazla üyesi bulunan dünyaca ünlü soru-cevap sitesi Formspring’i hackledi.

420 binden fazla üyenin bilgilerini ele geçiren Türk hackerlar, siber operasyonu yeni tasarladıkları hack programını test etmek için yaptıklarını açıkladı. Formspring yetkilileri bir mesaj yayınlayarak, üyelerinin kişisel bilgi ve şifrelerini değiştirmelerini istedi.

NMTD Tim içinde yeralan ve kendilerine ‘Teşkilât-ı Mahsusa’ adını veren bir grup hacker, dünyada 30 milyondan fazla üyesi bulunan formspring.me internet sitesinin serverlarına sızdı. Sosyal paylaşım sitelerinin en önemlilerinden sayılan Formspring’e sızan Türk hackerlar 420 binden fazla üyenin şifre ve bilgilerini ele geçirdi. Saldırının ardından üyelerine açıklama yapan sosyal paylaşım sitesi, şifre ve bilgilerinin yenilenmesini istedi. Formspring’in veritabanına saldıran NMTD Tim, saldırıyı ve şifreleri ele geçirdiğini duyurdu.

NMTD TİM’İN OFİS FOTOĞRAFLARI

Bu arada Formspring sitesinin CEO’su Ade Olonoh, yayınladığı mesajda hackerların veri tabanına sızdığını ve böyle bir olay yaşandığı için üzgün olduğunu belirtti. Saldırının ardından Formspring tarafından üyelerine güvenlik sebeplerinden ötürü şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini bildiren mailler gönderildi. Ancak Türk hackerların saldırısı bir süre sonra Formspring’in lehine döndü. Siteye uzun zamandan bu yana giriş yapmayan kayıp kullanıcılar şifrelerini değiştirmek için hesaplarını aktifl hale getirmeye başladı.

NMTD Tim yetkilileri saldırıyı yeni kurdukları ofislerinden gerçekleştirdiklerini belirterek, deneme amaçlı operasyonlar yaptıklarını duyurdu. Saldırıyı yeni tasarladıkları iki hackprogramını denemek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten NMTD Tim yetkilisi, “TTNET’in kesintisi saldırıyı yarıda kesti. Kesinti olmasaydı yaklaşık 28 milyon kullanıcının bilgilerini ele geçirebilecektik. 420 bin kişiden sonra internet bağlantısı kesildiği için diğer kullanıcıların bilgilerini alamadık”dedi.

Bugüne kadar bir çok saldırı gerçekleştiren NMTD Tim yetkilileri İstanbul’da bir ofis kurduklarını da belirtti. Kurdukları ofisin fotoğraflarını ilk kez takipçileri ile paylaşan hackerlar, adreslerini gizli tutmaya devam ediyor.

REDHACK’İN BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Formspring’e yapılan saldırı sonucunda son günlerde sıkça gündeme gelen Redhack isimli hackerlardan bazılarının bilgilerine de ulaştıklarını belirten NMTD Tim yetkilisi, “Yunanistan’da yaşayan bir kişinin kimliğini tespit ettik. Kimliklerini tespit edip ikametgah adreslerini polise bildireceğiz. Zaten 2009 yılından bu yana bunun için uğraşıyoruz” dedi.

 

Kaynak : Veteknoloji  +14 Temmuz 2012 Cumartesi, 11:26

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.