C++ Ebob-Ekok Hesaplama (Fonksiyon Olarak)

 

C++ ‘da Fonksiyonlar da Ebob – Ekok Hesaplamak İçin Aşağıdaki Kodları Kullanabilirsiniz. Bağlantıdaki Kodları Kopyalayıp Derleyicinizde Çalıştırın ve İnceleyin Mantığını Kavrayın Sınavlarda İşinize Yarayacaktır.

 

 

Ebob-Ekok Kodlarını Görmek(İndir) İçin Buraya Tıklayın

 

 

ALİ KESKİN
Mustafa Kemal University
Computer Engineering
Iskenderun

4 Comments

  • ali 03 Nisan 2012 Reply

    çok güzel iyi çalışmalar

  • pcmania 04 Ocak 2013 Reply

    Kodu, codeblocks’a atıp çalıştırınca hata verdi.Kodları yeniden kontrol eder misiniz acaba? Ayrıca bu yazdığınız kodları direkt olarak siteye atmak yerine, site içinde kodları adım adım açıklasanız daha iyi olmaz mıydı?

    Mesela bas: ve go to bas; olarak kodlarda geçen ifadeleri ne anlama geliyor.
    Yada int ebob(1); yapılmasının sebebi nedir? Çünkü kodlar arasında öyle bir fonksyon yok. Bunun böyle yapılmasının sebebi nedir.

    • Ali Keskin 04 Ocak 2013 Reply

      Öncelikle kodlarda sorun yok codblocks a atınca direkt olarak sorunsuz çalışyor. Yeni bir dosya yaratarak denemelisin. Kodlar basit bir şekilde yazıldığı için açıklama yazma gereği duymamıştım kısaca bahsedeyim senin için.
      oradaki int ebob(1); fonksiyon bildirimi yerine varsayılan değer olarakta nitelendirilebilir. istersen sadece int ebob; yada int ebob=1; yine çalışacaktır. çünkü aşağıda bir kerede olsa ifin içerisine girerek ebob değeri zaten 1 e eşit olmak zorunda.

      Go to bas ifadesine gelelim. bas: diye belirlediğimiz bir yer var mainin hemen altında. ben diyorum ki programım sürekli bendne değerler istesin ben for içinde sonsuz döngü yapmak yerine yukarıda bir yer belirliyorum sonra en altta programım bitmeden hemen önce go to bas; diyorum yani bas ifadesinin olduğu yere git ve ordan okumaya devam et. Bu sayede program sürekli çalışır halde kalıyor.
      Umarım faydalı olmuştur açıklamam takıldığın yer olursa tekrardan sor açıklamaya çalışayım. İyi Çalışmalar

      • pcmania 17 Ocak 2013 Reply

        Açıklamalar için teşekkürler..

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.