Facebook Hesabınız HACKLENMESİN !!!

 

Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda facebook hesaplarının çalınmasında büyük artışlar oldu. Bu hususta dikkat etmeniz gereken bir kaç şey söyleyeceğim ve bu söylediklerimi uyguladığınız takdirde facebook hesabınızın çalınmasına %90 engel olmuş olacaksınız.

 

1. Masaüstünde ve ya web tarayıcınızda bir yer imi yada kısayol oluşturun. Bu kısayolun adresini www.facebook.com olarak belirleyin ve her defasında bu kısayola tıklayarak facebook sayfasına gidiniz. Aksi takdirde adres çubuğuna bir harfi bile yanlış yazarsanız çakma facebook sitelerine yönlendirilebilirsiniz. Bu sitelerin tasarımı normal facebook sayfası ile aynıdır. Adres çubuğuna bakmadan gerçek mi değil mi anlayamazsınız.

 

2. Facebookta kullandığınız uygulamaların bir şirket ve ya kurum ya da güvenilir bir kişiye ait olduğundan emin olun. Eğer emin değilseniz (facebookta kullanılan uygulamaların %75 i public yani herkese açık güvenli değildir.) o uygulamaları derhal kaldırın. Aksi takdirde uygulamalar sizden login olmanızı isteyebilir veya sonradan yapılmış bir güncelleme ile izin vermeniz gerekiyor diyebilir ya da en başta bu uyulamanın profilinizde ki bilgilere erişmesi için izin verin derken profiliniz çalınabilir. Bu yüzden facebooku en sade hali ile kullanmak en mantıklısıdır.

 

3. Siz ne kadar dikkatli olsanızda arkadaşarınız dikkatsiz davranabilir ve kendi profiline virüs bulaştırmış olabilir. Size otomatik olarak mesaj ya da kendi duvarında ya da sizin duvarınızda bağlantı içerikli birşeyler paylaşabilir. Bu konuda çok meraklı olup linke hemen tıklamayın. tavsiyem önce arkadaşınıza sorun ondan sonra tıklayın. Yoksa bazı şeyler için geç olabilir.

 

4.Facebookta gezinirken gördüğünüz harici bağlantılara tıkladığınızda Facebook oturumunuz sonlanmış. Yeniden oturum açın gibisi şeyler görürseniz hemen adres satırını kontol edin veya direk sayfayı kapatın facebook anasayfanızı yenileyin eğer sizden giriş istemiyorsa az önce açtığınız sayfa bir fake siteydi ve hesabınızı çalmak istiyorlardı. 

 

5. Elimde birçok fake siteler yani facebook hesabınızı çalmaya yönelik kurulmuş site adresleri ve bağlantıları mevcut. Bunları sizlerle paylaşmak isterdim fakat ben şimdi bunları paylaşırsam bilirim ki bizim insanımız çok meraklıdır, acaba gerçekten hackliyorlar mı ya da bi bakayım nasıl birşey bu der ve bağlantıyı açar. Sonra Ali Keskin benim hesabımı çaldı olur. O yüzden adresleri paylaşmayacağım.

 

6. E-mail adreslerinizi sık sık kontrol edin ve bakın sizin bilginiz dışında facebooktan gelen bir şifre sıfırlama ya da bu türde gizli veri içerikli mailler var mı yok mu? Eğer varsa derhal facebook şifrenizi değiştirin ve daha zor bir şifre yapın. 

 

7. Facebook şifreleriniz sadece rakamlardan ve sadece harflerden oluşmasın. Hem harf hemde rakamlarla güçlü bir şifre oluşturun.

 

8.  İnternet cafe veya başka bir bilgisayarda facebook’a giriş yapıyorsanız, çıkarken mutlaka facebook çıkış yap butonunu kullanın. Elektrik gider, Süreniz biter vs. mutlaka bilgisayarı geri açtırıp facebooktan çıkış yapıp yapmadığınızı kontrol edin.

 

9. Şifrenizi asla ama asla kimse ile paylaşmayınız. Bugün bir arkadaşına söylersin yarın o arkadaşınız ile aranız bozulabilir ne olur ne olmaz siz işinizi garantiye alın.

 

 

 

Söyleyeceklerim bu kadar… Söylediğim tüm şeyler bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir sorunda,çalınmada vs. Ali Keskin sorumlu tutulamaz. Tüm yükümlülükler kullanıcıya aittir.

 

ALİ KESKİN
Mustafa Kemal University
Computer Engineering
Iskenderun

2 Comments

  • Söyleyeceklerim bu kadar… Söylediğim tüm şeyler bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir sorunda,çalınmada vs. Ali Keskin sorumlu tutulamaz. Tüm yükümlülükler kullanıcıya aittir.

    dostum bnm face şifrem 35 haneli harf rakam karakter hepsi karşık içinden çıkılmaz bir kombinasyon tam…
    +Müthiş güvenlik önlemlerim var asla hekleyemezler beni yinede saol…

    Bu paylaştıklarını biliyordum;ama seninkiler sade net ve anlaşılır olmuş farkı bu…

    Siten zaten sade hoş ve alttaki menü çubuğuna bayıldım…

    hangi altyapıyla yaptın burayı malzemeden çalmamışsın yaparken belli oluyor. :))))))

  • Ali Keskin 21 Ocak 2012 Reply

    Öncelikle teşekkür ederim. Site de WordPress Blog şablonu kullandım tema da vs. eklemeler çıkarmalar düzenlemeler ve ingilizceden türkçeye çevirisini yaptım sonunda böyle birşey çıktı ortaya.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.