Koruduğunuzu Sandığınız Antivirüs Programı Belkide En Büyük Virüs

 


  Merhaba Arkadaşlar… Bu makalede size antivirüs programlarının doğru kullanılmadığında aslında ne kadar büyük zarara yol açtığından bahsedeceğim. Çoğumuzun aslında yaptığı bir hata var. Ve bu hatayı bende yıllardır yapıyordum. Cracklenmiş ( yani orjinal dosya ile oynanarak sahte lisans anahtarımızı girmemiz için kopyaladığımız dosyalar ) Antivirüs programları kullanmak. 2010 yılı istatistiklerine göre  bilgisayar kullanıcılarının(şirket bilgisayarları haricinde)  her 10 kişiden 6 sının lisanssız antivirüs programı kullanıyor. 

Lisanslı ile Lisanssız arasında ne fark var peki ?

Lisanslı kullanımda herşey %99 yolunda gider tabi Antivirüs Programınızın kalitesine bağlı olarak değişebilir bu. Virüsler çoğunlukla bulunur ve temizlenir. Pek bir sorun yaşanmaz. Lisanssız kullanımda (cracklenmiş program) aslında herşeyin yolunda gittiğini sandığınız ve herşeyi düzgün kontrol ettiğiniz antivirüs programınız en büyük virüs olabilir. Nedeni şu ; Programın crack dosyasını oluşturan kişi bu crack’in içine istediği herşeyi yerleştirebilir ve sizden istediği bilgiyi çalabilir buna mani olamazsınız. Çünkü çoğu antivirüs programı Güvenlik Duvarlarınızın kontrolunu kendi bünyesinde yapıyor bu da ne demek al kardeşim bilgisayar sana emanet ne yaparsan ben kefilim demektir.  Aslında her internet kullanıcısı herşeye en güzeline en ucuza veya para vermeden ulaşmak ister. Tabi bu her zaman hayalde kalır öyle bir şey yok. Bir şey çok iyiyse birileri bundan birşeyler kazanmak zorundadır. Bu noktada Crack işlemi devreye giriyor. Uzaktan bakıldığında gerçekten çok hoş yani hiçbirşeye para vermiyorsun ve bilgisayarın gayet iyi korunuyor. Tabi uzaktan bakınca böyle, birde yakından bakalım.Bu programları yapan şirketler  çok büyük kuruluşlardır. Ve akıl hayal edemeyeceğiniz kullanım etiği,telif hakkı vs. gibi prosedürleri vardır. Birde sadece bu işlerle ilgilenmeleri için tutulmuş şirket avukatları mevcuttur.

Şimdi bu kadar büyük ve sorgulayıcı firmaların programlarını crackleyerek (yani lisanssız kullanıma açarak) kendini büyük tehlikelere sokan bir kişi bunun karşılığında ne alıyor acaba ?

Bu sorunun iki cevabı vardır : 

1- X firmasının geliştirdiği bir antivirüs programını, Y firması alıp crackleyip içine kullanıcıların yani lisanssız kullanıcıların göremeyeceği arka planda çalışan bir kaç program ekleyip bilgisayarınızı bozma,donanım arızası,kredi kartı bilgilerini çalma vs. aklınza gelebilecek herşey yapabilir ama genellikle burdaki amaç rekabet olduğu için kişinin bilgisayarına zarar vermektir amaç hırsızlık olayına pek rastlanmaz. 

2- Bir kişi veya kişi grubu X firmasının antivirüs programını crackleyip insanlara iyilik olarak dağıttığını söyleyebilir. Fakat işin içeriği böyle değildir. Amaç az önce saydığım donanım arızası, bilgisayar çökertme, kredi kartı bilgilerini çalma vs. gibi şeyler yapmaktır. Bunların tek amaçları aslında bilgi hırsızlığı yani parasal işlemlerinizin veya önemli şirket belgelerinizin vs. çalmak gibi. Evet belkide bu işi gerçekten insanlığa iyilik olarak yapan kişiler olabilir buna birşey diyemem onlara burdan teşekkürde ederim fakat şunu unutmayalım ki bu işi  toplam 100 kişi yapıyorsa düzgün yapan sayısı 3 ü geçmez bana göre. Sizlere tavsiyem FreeWare yada Lisanslı Antivirüs Programları kullanın. Evet belki bu zamana kadar başınıza bu tür bir olay gelmemiş olabilir ama artık bundan sonra gelme ihtimali daha da yüksek. Çünkü artık insanın cebindeki parayı almak , bankasındaki parayı almaktan daha zor.

 

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Okuduğunuz İçin Teşekkürler….

 

 

ALİ KESKİN

Mustafa Kemal University

Computer Engineering

Iskenderun

[poll id=”4″]

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.