Elektrik tesisatından kablosuz internet!

 

TP-LINK, ev ve iş yerlerinde istenilen herhangi bir noktaya internet bağlantısını elektrik tesisatı üzerinden 200 Mbps hızında aktaran ve aktarılan noktada yayınlanan kablosuz ağ ile paylaşım olanağı sunan TL-WPA281 Kablosuz Powerline adaptörlerini üretti.

TP-LINK standart, güvenli, kesintisiz yüksek hızda bağlantı isteyenler, internet bağlantısı için kullandıkları mevcut kablosuzcihazların arka odalardaki sinyal zayıflığından şikayetçi olanlar için elektrik tesisatı üzerinden 200 Mbps hızında internet bağlantısını her odaya taşıyabileceğiniz, taşınan noktada da kablosuz olarak bu bağlantıyı paylaştırabileceğiniz “Kablosuz N Genişletici ‘Powerline Adaptörü” TL-WPA281’i üretti.

TL-WPA281, Elektrik hattı üzerinden 200 Mbps’e varan aktarım ve 300 Mbps’a kadar Kablosuz N Paylaşım hızı ile HD veya 3D video seyretmek, online oyun oynamak, yüklü dosyaları hızla indirmek, internet üzerinden telefon görüşmeleri yapmak ve diğer  multimedya uygulamalardan kaliteli  bir şekilde yararlanmak isteyenlere  kesintisiz performans sunuyor.

Her noktaya internet : Gelişmiş Home Plug AV teknolojisi ile TL-WPA281, elektrik hattı üzerinde 300 metre kablo mesafesi içerisinde, 8 ayrı adaptöre  200Mbps’ye kadar yüksek data transfer hızı sunuyor. Aktarım noktasında da sağlanan bağlantıyı 300 Mbps’a varan kablosuz N hızlarında paylaştırabiliyor.

Kısa sürede şifreleme: Cihaz,elektrik hattı üzerinden güçlü AES şifreleme ile çok kısa sürede şifrelemeyi tamamlıyor ve  IPTV, set-top box, oyun konsolları, Ağ depolama cihazları, bilgisayarlar, Smart Tv ve diğer network aygıtlarının ağa güvenli bağlanmasına olanak tanıyor. Sistemin güvenliği sağlamak için sadece adaptörlerin üzerindeki ‘’Pair(Eş)’’ düğmesine basarak saniyeler içerisinde 128 bit AES şifreleme oluşturmak yeterli.

Kablosuz güvenliği: Uzak odada prize takılan TL-WPA281’in elektrik hattı üzerinden aldığı internet bağlantısını paylaştırmak için yaptığı kablosuz yayına bağlanacak kullanıcıların güvenliği için en güncel kablosuz ağ şifrelemeleri olan WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK desteği adaptörde bulunmaktadır.

Kolay kurulum: “TL-WPA281KIT” adıyla sunulan ürün, 1 adet kablosuz TL-WPA281 ve 1 adet TL-PA211 Adaptör içeriyor. TL-PA211; internet bağlantısını sağlayan kaynak cihazına (Modem) veya buna bağlı olan bir ağ cihazına (Ap, Router,vb) kablo ile bağlandıktan sonra yakındaki bir prize, TL-WPA281 de; bağlantıyı aktarmak istediğiniz odadaki prize takılıyor. Adaptörler takıldığı anda elektrik tesisatı üzerinden birbiri ile buluşuyor ve internet bağlantısı sağlayan kaynak cihazına bağlı adaptör üzerinden internet ağı kurulmuş oluyor. Bundan sonra yapılacak tek şey uzak odadaki TL-WPA281’e cihazınızı kablolu veya kablosuz olarak bağlamak. Ayrıca her iki adaptördeki ‘Pair’ düğmesine basarak elektrik hattı üzerinden adaptörler arasındaki giden trafiği şifreleyerek güvenli hale getirebilirsiniz.

Yüksek verimlilik: Çoklu medya optimizasyonu sağlayan QoS ( Quality of Service) özelliği ile de online oyun, video seyretme,  VoIP aracılığıyla konuşma yapma, dosya indirme gibi farklı uygulamalar aynı anda verimliliği düşürmeyecek şekilde kullanılabiliyor.

TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, 2011 yılı içerisinde Batı Avrupa’da aylık satış ortalamasının 100 binin üzerinde olduğunu, Türkiye’de de ilginin her geçen gün yükseldiğini söyledi.

Dinçer, Elektrik prizi bulunan her noktaya çok çabuk ve güvenli kurulum sağlayan TL-WPA 281’in, TP-LINK tarafından 1000 Ar-Ge mühendisi ile yaratılan ileri teknolojinin ürünü olduğunu ve en uygun fiyat-performans dengesi ile Türk kullanıcısının beğenisine sunulduğunu söyledi.

Ali Dinçer, TP-LINK’in, Türkiye’de 2011 yılında distribütörler aracılığıyla 840 bin adet kablolu-kablosuz ağ ürünü satışı gerçekleştirdiğini ve bir önceki yıla göre cirosunu yüzde 70 oranında arttırdığını belirterek, “ TP-LINK araştırma kuruluşu In -Stat’ın rakamlarına göre de Kablosuz (WiFi) Ağ Donanım Çözümleri Pazarı’nda 2011 yılının ilk 9 ayında ( Üç çeyrekte) dünyada dağıtım kanalına en yüksek satışı gerçekleştiren teknoloji şirketidir. TP-LINK,  geliştirdiği ileri teknoloji ürünleri ile 2012 yılında da Türkiye ve dünyada lider olduğu alanlarda konumunu sağlamlaştırmaya devam edecektir” dedi.

TL-WPA 281’in bazı özellikleri ;

• Tak ve Çalıştır

• Elektrik tesisatı üzerinden uzak noktaya aktarılan internet bağlantısını kablolu/kablosuz paylaştırma imkanı

• Elektrik şebekesi üzerinden, 200Mbps’ye ulaşan hızlarda yüksek hızlı veri aktarımı

• Interneti paylaştıran TL-WPA281 adaptörde 300 Mbps’a varan kablosuz bağlantı hızları

• ‘Pair’ düğmesiyle elektrik hattı üzerindeki trafiği kolayca güçlü ile 128-bit AES şifreleme

• Online oyun oynama ve HD video aktarımını verimli bir şekilde karşılamak için  QoS özelliği

TP-Link Kablosuz N Genişletici Powerline Adaptörü TL-WPA281’in tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 239 TL’dir

 

Kaynak : Veteknoloji

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.