Firefox ve Chrome’a tekme!

 

 

Microsoft’un Windows 8 için aldığı bu karar, Firefox ve Chrome cephesini adeta çılgına çevirdi…

Mozilla’dan gelen Windows 8 açıklaması, tarayıcı dünyasına bomba gibi düştü. Firefox’un mimarı Mozilla’ya göre Microsoft, ARM tabanlı cihaz ve tabletlerde çalışacak Windows 8’lerde tek alternatif olarak Internet Explorer’ın çalışmasına izin verecek.

“Karanlık çağlara geri dönüyoruz” diyen Mozilla, Microsoft’un bu kararını “ARM’ın limitlerine takılmamak” için aldığını, ama bu savunmanın gerçekten uzak olduğunu söylüyor.

Chrome cephesinden, yani Google’dan gelen açıklamalar da aynı şekilde… Google, Microsoft’u, bu kararından dolayı eleştiren isimlerin başında geliyor.

Aslında Microsoft’un niyeti, tarayıcıları tamamen devre dışı bırakmak değil. ARM tabanlı cihazlarda Windows 8’in Windows Classic ve Metro olmak üzere iki arabirimle geleceği biliniyor. Microsoft, IE limitini sadece Windows Classic arabirimi için uygulayacak. Metro içinse böyle bir sınırlama olmayacak.

Şimdi gözler, daha önce Avrupa’da, Windows 7 konusunda büyük bir zafer kazanan tarayıcı devlerinde. Bakalım verecekleri tepkiler, Microsoft’u bu kararından vaz geçirtebilecek mi?

 

Kaynak : Veteknoloji

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.