Hepsi gerçek olacak!

 

10 yıl sonra gerçekleşebilecek 5 teknoloji!

Bugün size hayal gibi geliyor olabilir ama bu 5 şey, 10 yıl içerisinde hayatımızda olacak!

Geçmişe baktığımızda bugüne dair şaşırtıcı bir biçimde doğru çıkan birçok tahmin görüyoruz. Bu yazımızda ise yaklaşık 10 yıl sonra karşımıza çıkacak, inanması güç ancak gerçekten de imkansız olmayan 5 teknolojiyi bir araya getirdik. Eğer inanmakta güçlük çekerseniz, bu yazımızı birkaç senede bir tekrar okumanızı tavsiye ediyoruz!

1. Akıl gücüyle cihazları kontrol etme
Beklendiği yıl: 2017, gömülü beyin denetimleri 2020’de.

IBM’e göre 2017’den itibaren bilgisayarlarla yaygın olarak akıl iletişiminde olacağız. 2020 yılında ise beyne entegre edilebilen, tüketiciye yönelik çipler, teknolojiyi sadece düşüncelerle teknolojiyi kontrol edebilmemizi sağlayacak.

2. Fotoğraf gerçekliğinde oyunlar
Beklendiği yıl: 2019-2024.

Epic Games kurucusu Tim Sweeney, 2009’da oyunseverlerin fotoğraf gerçekliğinde dünyalarla “10-15 sene içinde” etkileşim kuracağını açıklamıştı. Tabi ki, oyun karakterleri dahadoğal bir hale geldikçe rendering dışında yeni bir sorun ortaya çıkacak: animasyonlar, karakter hareketleri, karakterlerle etkileşim ve konuşmaların da şu ankinden daha gerçekçi olması gerekecek.

3. İnsan beyni kadar güçlü akıllı cepler
Beklendiği yıl: 2023.

Ray Kurzweil’e göre bilgisayarlar, bir insan beyninin gücüne erişebilmek için 10 petaflop hızına ulaşmalılar.

Bu hıza geçtiğimiz yıl Japonya’nın K Computer tabanlı Kobe’si ulaşarak bir rekor kırdı. Kurzweil’in bilgisayar gücünün daha az maliyetle daha güçlü hale gelmesini açıklayan “ivmelenen getiri kanunu”na göre 2023’de ticari olarak üretlien 10 petaflop’luk makineler, 1.000 doların altına malolacak. Bu ise tüketici cihazlarının yetişkin bir insan beyni kapasitesinde olacağı anlamına geliyor.

4. Robotlar
Beklendiği yıl: 2015-2020’de her Güney Korelinin evinde. 2015’de ABD ordusunun üçte biri.

Güney Kore hükümeti, 2007 yılında 2015 ile 2020 yılları arasında her Güney Korelinin evinde bir insansı bir robot olacağını tahmin etmişti. Güney Kore hükümeti, robot öğrencilerden ve cerrahlardan oluşan bi dünyaya hazırlansa da, ABD hükümeti robot savaşçılara büyük yatırım yapıyor. ABD Savunma Bakanlığı, 2015’de ABD ordusunun üçte birinin robotlardan oluşacağını tahmin ediyor.

5. Kendi giden arabalar toplu olarak üretilecek
Beklendiği yıl: 2018-2020

Kendi kendine giden arabalar, birkaç şirket tarafından geliştiriliyorlar ancak şimdiye dek toplu üretime geçmediler. GM CEO’su Rick Wagoner, 2008’de yaptığı tahminde kendi kendini süren arabaların 2018’de ticari olarak satışa çıkacağını söylemişti. Google’ın kendi giden arablarının da benzer bir tahminle, 2020’de üretime geçmesi bekleniyor.

 

Kaynak : Veteknoloji

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.