Piramitlere 3D yolculuk! (Video)

 

Mısır’daki Keops piramidi artık internetten de ziyaret edilebiliyor.

Dünyanın 7 harikası arasında da bulunan ve 7 harikanın yaşayan tek kanıtı olan Giza Piramitleri’nın gizemi günümüzteknolojisiyle bile çözülmüş değil.

Hiç Giza Piramitlerini ziyaret etmediyseniz veya bunun hayalini kurup fırsat bulamadıysanız bu online deneyim ile ihtişamlı Giza Piramitlerine 3D tur düzenleyebilirsiniz.

Dassault Systèmes, Giza Piramitlerini gezme imkanı bulamayan internet kullanıcıları için oluşturduğu ücretsiz uygulama ileGiza Necropolis’i 3D olarak gezme imkanı sunuyor.

Bu internet sitesine gelecek olursak siteye bu adresten ulaşabilirsiniz.  http://giza3d.3ds.com/#discover Ayrıca sitenin anasayfasında ise proje hakkında bilgiler ve yapım ekibi bulunuyor bunlara ulaşmak ise sitede aşağı doğru ilerlemeniz yeterli. Aşağı ilerledikçe Giza Piramitleri ile ilgili bilgiler ve videolarda karşımıza çıkıyor.

Ayrıca yıllara meydan okuyan bu muhteşem yapıtın akıbetinin ne olacağı ise belli değil ancak bu oluşturulan uygulama sonsuza kadar internette bulunabilir ve gelecek nesiller bu muhteşem yapıtların ihtişamına tanıklık edebilirler. Bu uygulama belki de Dünya’da hala yaşayan ve her insanın gezip görmesi gereken yerleri 3D olarak görmemizi sağlayacak yeniuygulamalar için ön ayak olacaktır.

 

 

Kaynak : Veteknoloji

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.