Işık hızında Firefox 13!

 

Firefox 13, “Project Snappy” ile hızlanacak!

Mozila’ın geçen sene başlattığı “hızlandırma” atağı “Project Snappy”, tam gaz devam ediyor…

Mozilla, geçen sene başladığı “Project Snappy” adındaki çalışmayla Firefox’un “tepki sorununu” çözmek istiyor. Bu çalışmaya dair ilk geliştirmeler, Firefox 11’de yer almaya başladı, ancak Firefox Mühendislik Program Yönetmeni Lawrence Mandel’e göre Firefox 13, değişikliklerin gerçekten hissedildiği ilk sürüm olacak.

Mandel, Firefox 13’ün üç anahtar alandaki geliştirmeler sayesinde daha hızlı olacağını söylüyor.

1. Çağrıldığında yüklenen sekmeler: Firefox 13 beta’da yer alan özellik sayesinde tarayıcı ilk açtığınızda tüm sekmeler yerine sadece etkin sekme yüklenecek. Diğer sekmeler ise seçildiğinde yüklenecek.

2. Daha iyi döngü toplama: Firefox “döngü toplayıcısı” artık daha etkin çalışacak, tarayıcının ihtiyacı olmadığı belleği otomatik olarak serbest bırakacak. Bu sayede gezinti sırasındaki duraklamalar azaltılacak.

3. Daha hızlı “ilk yazma”: Project Snappy kapsamında yapılan bir geliştirme ise, Firefox’un ekranda ilk görünmesini ve kodda optimize edilmemiş bazı bölümleri hızlandırmayı amaçlıyor. Firefox 13 ile dosya çağırma, ses otutumları, sürükle bırak ve genel giriş/çıkış işlemleri daha hızlı olacak.

 

Kaynak : Veteknoloji

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.