3. nesil Intel Core işlemciler piyasada!

 

Intel, dünyanın ilk 22 nanometre dört çekirdekli işlemcilerini pazara sundu.

Dünyada ilk kez yenilikçi 3-D (üç boyutlu) tri-gate (üç kapılı) transistör teknolojisi kullanılarak üretilen yeni işlemciler artanperformansları ile bilgisayar deneyimini eşsiz kılıyor, sunduğu yeni grafik mimarisi ile görsel performansı ikiye katlıyor

Intel Corporation; oyun tutkunları, medya meraklıları ve temel kullanıcılar için görsellikte ve bilgi işlem performansında çarpıcıartışlar sağlayan 3. Nesil Intel® Core™ işlemci ailesini pazara sundu. Şu anda güçlü, yüksek kaliteli masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile zarif ve şık hepsi bir arada (AIO) bilgisayarlar üzerinde bulunan yeni işlemciler, Intel’in 22-nanometre (nm) 3-D tri-Gate transistör teknolojisinin kullanıldığı dünyanın ilk yongaları oldu.

Yeni 3-D tri-Gate transistör teknolojisi ve yeni mimari geliştirmeler, Intel’in önceki nesil yongalarıyla karşılaştırıldığında 3 boyutlu grafik ve HD medya işleme performansını iki katına kadar çıkarabiliyor. Dahili çarpıcı görsel performans sayesinde bilgisayarda video ve fotoğraflar oluşturmak ve düzenlemek, internette gezinti yapmak, HD film izlemek ve oyunoynamak kullanıcılar için çok daha hızlı, daha canlı ve daha gerçek oluyor. Yüzde 20’ye varan mikroişlemci performans iyileştirmeleri, yongalara gelen ve giden veri akış hızını artıran yeni teknolojiler ile yeni işlemciler, Intel’in genel performans alanındaki liderliğini daha da pekiştiriyor.

Intel Avantajı: “Tik-Artı”
Yeni Intel transistörlerin çığır açan üç boyutlu yapısı, yeni işlemcilerin sağladığı performans artışında önemli role sahip. Bugüne kadar bilgisayar, sunucu ve diğer cihazlarda iki boyutlu düzlemsel transistörler kullanılırken, Intel transistörlere üçüncü boyutu ekleyerek transistörlerin yoğunluğunu artırdı ve bu yeni transistörlerin her bir milimetre karesine daha fazla özellik eklemeyi başardı. Transistörü bir kez daha keşfeden Intel, perfomans ile enerji tasarrufunun rakipsiz bir bileşimini sunuyor.

3. nesil Intel Core işlemcilerin grafik mimarisinde yaptığı iyileştirmelerle Intel daha çarpıcı bir görsel deneyim sunuyor. Eskiden 1 yıl içinde yeni bir üretim sürecini devreye soktuğu (“tik”) ve izleyen yılda yonga mimarisini değiştirdiği (“tak”) “tik-tak” modeline katı bir şekilde bağlı olan Intel, yol haritasını hızlandıran ve yonga mimarisi ile üretim sürecini aynı anda değiştirmeyi sağlayan Bütünleşik Cihaz Üretimi adlı yöntemle kendi yongalarının hem tasarımını hem de üretimini gerçekleştiren sadece birkaç şirketten biri. Bu sayede şirket yonga üzerindeki grafik işlemci mimarisini değiştirip beraberinde de yonga üzerindeki transistörlerin boyutunu küçülterek “tik-tak” modelini de hızlandırdı.

Intel HD Graphics 4000 ekran kartı ile oyunlar artık daha keyifli
Intel® HD Graphics 4000 ekran kartı ile önceki nesil işlemciye kıyasla iki kat daha iyi 3-D grafik performansı sağlayan 3. nesil Intel Core işlemciler, kullanıcıların daha yüksek çözünürlüğe sahip ve daha zengin detaylar içeren oyunlardan daha fazla keyif almasını sağlıyor. Intel® HD Graphics 4000; Microsoft* DirectX 11, OpenGL 3.1 ve OpenCL 1.1’i destekliyor.

Mükemmel görsel deneyim, sadece oyunlarla sınırlı kalmıyor. Dünyada hızla büyüyen ve bu yıl internet trafiğinin yarısını oluşturması beklenen online videolar ile eğlence sağlamanın yolu, yapılan çekimlerin hızlı bir biçimde arkadaşlar ve ailelerle paylaşılacak şekilde dönüştürülmesinden geçiyor. Yeni transistörlerde bulunan Intel® Quick Sync Video 2.0 teknolojisi ile kullanıcılar videolarını, geçen yılın işlemcilerine göre iki kata, üç yaşındaki bir bilgisayara göre ise 23 kata kadar bir hızla dönüştürebiliyorlar.

Güvenli deneyim, geliştirilmiş platform
3. nesil Intel Core işlemciler, kişisel bilgi ve kimlikleri korumak üzere “Intel® Secure Key” ve “Intel® OS Guard”ın da aralarında bulunduğu güvenlik özellikleri de getiriyor. Dijital bir rastgele sayı üretecinden oluşan “Intel Secure Key”, rastlantısal sayılar üreterek şifreleme algoritmalarını güçlendiriyor. “Intel OS Guard” da, korsanlara kullanıcıların sistemlerini uzaktan ele geçirme olanağı tanıyan imtiyaz yükseltme saldırılarına karşı savunma sağlıyor. Intel platformlarının sektördeki en güvenli platformlar arasında olmasını sağlayan bu iki özellik, mevcut platform güvenlik özellikleri olan Intel® Identity Protection Technology (Intel® IPT) ve Intel® Anti-Theft technology (Intel® AT) ile birlikte kullanılıyor. Intel® 7 Serisi yonga setleri ile eşleştirilen Intel IPT teknolojisine sahip yeni işlemciler, “korumalı işlem ekranı” özelliği ile ekranın bir kısmını casus yazılımlara kaşı okunamaz hale getirerek ve korsanın giriş kimlik bilgilerini ele geçirerek kimlik hırsızlığını engelliyor.

3. nesil Intel Core işlemciye dayanan platformlar ayıca, işlemci ile bütünleşik 7 Serisi Platform Controller Hub (PCH) ve PCI Express 3.0 ile entegre edilen USB 3.0 ile daha hızlı veri aktarım özelliği sunuyor. Bu yeni nesil I/O teknolojileri, platforma getirdikleri daha geniş hatlar sayesinde verinin sürekli akmasını ve bilgisayar deneyiminde yaşanacak kesintilerinin en aza inmesini sağlıyor.

Dört çekirdekli 3. Nesil Intel Core işlemciye sahip ürünler içeren sistemler bu ayın başından itibaren lider sistem üreticileri tarafından piyasaya sunulacak. Bu işlemcilerin kutulu olanları ise bu ay online, perakende olarak veya satış kanallarından temin edilebilecek. Perakende, sağlık ve diğer sektörlerde kullanılan sunucular ve akıllı sistemler ile Ultrabook™ cihazlar ve dizüstü bilgisayarlara yönelik 3. Nesil Intel Core işlemcilerin ek versiyonları da önümüzdeki aylarda temin edilebilecek.

 

 

Kaynak: www.veteknoloji.com

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.