Dakikada 1,800 siber saldırı!

 

İnternet kullanıcıları dakikada 1,800 tehditle karşı karşıya kalıyor.

İnternet kullanımında dikkatli olunması gerektiğini belirten Kaspersky Lab’in 2011 yılı bilgilerinden yola çıkarak hazırladığı  oluşturduğu araştırmaya göre , dakikada 1,800, saatte 108,032 siber saldırıya maruz kalıyoruz.

Kaspersky Lab tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, saatte yaklaşık 108,032 siber saldırıya maruz kalan internet kullanıcıları dakikada 1,800 saldırı tehdidi ile karşı karşıya… 2011 yılı bilgilerine dayanılarak ve KSN (Kaspersky Security Network) bulut tehdit gözlemleme sistemi kullanılarak oluşturulan istatistik sonuçlarına göre, siber suçlular geçen yıl toplamda internet saldırıları için 4,073,646 adresi hedefledi.

Video içerikli web sitelerine dikkat…
Kaspersky Lab’in kötü amaçlı linklere sahip olan kaynakları ortaya çıkarmak üzere yaptığı araştırmaya göre, video içeriğine sahip web sitelerinin %31’lik oranla en zararlı kaynak olduğu ortaya çıktı. Araştırmada ikinci sırada ise arama motorları geliyor. Kullanıcılar, %22’lik potansiyel tehlikeyi ise büyük arama motorlarında yer alan kötü amaçlı linklerden gelen tehlikelerden alıyorlar. Sosyal ağlar ise %21 oranı ile üçüncü sırada yer alıyor. Yetişkin içerikli siteler ve reklam ağları dördüncü ve beşinci sırada geliyor.

Kaspersky Lab Kıdemli Kötü Amaçlı Yazılım Analisti Yury Namestnikov “Siber suçlular, ‘eserlerini’ dağıtmak için aktif bir biçimde farklı türlerde yasal siteleri kullanıyor. Bunu yapmak için ise sosyal ağlarda kurbanlarını çekebilen çeşitli sayfalar oluşturuyor, kişisel mesajlarda spam dağıtıyor ve mesajlarında kötü amaçlı yazılımlara yönlendirecek linkler içerecek şekilde popüler videolara ve benzeri gönderilere aktif olarak yorum yapıyorlar” diye kullanıcıları uyardı.

Kaspersky Lab’in 2011’de yaptığı araştırma sonucuna göre, Rusya, Umman ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıcıların %50’sinden fazlası, antivirüs yazılımları tarafından tespit edilen saldırılara maruz kaldı. Listede bu ülkeleri, Ermenistan, Belarus, Azerbaycan, Kazakistan, Irak ve Ukrayna takip ediyor. Kaspersky Lab, kötü amaçlı yazılımlar tarafından doğan risklerin internet güvenliğinin anahtar kuralları takip edilerek ciddi olarak düşürülebileceğini vurguluyor. Bilinmeyen kullanıcılardan gelen mesajlarda yer alan linklerin takip edilmemesi, kişisel bilgi girişi yapmadan önce her zaman adres çubuğunda yer alan site adresinin orijinalliğinin kontrol edilmesi ve sadece lisanslı yazılımlar kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.

Kaspersky PURE ile güvenli internet
Kullanıcıların internetin sağladığı imkanların tamamından güvenli bir biçimde faydalanması için maksimum koruma sağlamaları önemli. Gelen ve giden trafiği taramak, kötü amaçlı kodlar için web sayfalarını taramak, bağlantıların güvenini kontrol etmek, kişisel bilgi hırsızlığını önlemek için dolandırıcılık linklerini tanımlamak ve engellemek, spam koruması ve siteleri, güvenli bir “kum havuzu” ortamında açma özelliği sağlayan Kaspersky PURE ürünleri ile bunu yapmak mümkün.

 

Kaynak: www.veteknoloji.com

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.