Büyük çöküş başladı mı?

 

Böyle giderse, Google’ın büyük önem verdiği bir hizmeti daha Google mezarlığındaki yerini alabilir!

İnternet trafiği analist şirketi RJ Metrics’in hazırladığı rapora göre, Google+’ın kullanıcılar ile bağlantısı zayıf ve her geçen gün daha da zayıflıyor. “Azalma oranı çok endişe verici” deniyor raporda özetlemek gerekirse… Kullanıcılar gün geçtikçe daha azmesaj atıyorlar ve her geçen ay katılan kişi sayısı da azalıyor.

RJM, sosyal ağdaki üç kişiden birinin bir genel mesaj attıktan sonra başka atmadığını, geri kalanların ise 12 günde 1 genel mesaj attıklarını kaydediyor. Şubat ayında yapılan bir araştırma da, Google+ kullanıcılarının ve ziyaretçilerinin sosyal ağa ayda 3 dakika ayırdıklarını gösterdi. En büyük rakibi Facebook’ta ise bu rakam ayda 405 dakika.

Google ise RJM’in verilerinin tam olarak gerçeği yansıtmadığını savunuyor. RJM’in verilerinin sadece genel mesajları ele aldığını fakat “Circles”da konuşulan özel mesajların yapılan analize dahil edilmediğini söyleyen Google, kendi verilerini yayınlamaktan da kaçınıyor.

Tüm çabalara rağmen…

Google+’a büyük umutlar bağlayan arama devi, birkaç ay önce gizlilik politikalarını da Google+ etrafında yeniden düzenlemişti. Hatta, Avrupa için Google Voice gibi önemli ürünlerin yayınlanmasını bile arayüzü Google+ ile uyumlu yapılana kadar bekletmişti.

Fakat tüm çabalara rağmen elde edilen, sadece çok ufak bir kazanım olmuş gibi görünüyor. Google, sadece Gmail’e üye olanları aynı zamanda Google+ üyesi de yaparak başarıya ulaştı denebilir. Fakat Google+ için değil Gmail için kaydolan kullanıcılar Google+’da zaman geçirmediği için bu hamle de tam anlamıyla sonuca ulaştı denemez.

 

Kaynak  :

+18 Mayıs 2012 Cuma, 14:26
CHIP Online

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.