Android, iOS’u “eziyor!”

iPhone inanılmaz satış rakamlarına imza atsa da, Android’li ceplerin büyük şovunu yavaşlatamıyor!

2012 yılının en çok merak edilen sorularından biri ilk çeyrek için cevabını buldu. IDC’nin yaptığı, 2012’nin ilk çeyreği için dünya çapında akıllı cep işletim sistemleri pazar payı araştırmasının lideri açık ara Android oldu.

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 36.1 olan Android pazar payı, bu sene yüzde 59’a yükseldi. Bu da demek oluyor ki, dünya üzerindeki akıllı telefonların üçte ikisi Android işletim sistemi ile çalışıyor.

Geçen yıla göre güç kaybeden iki platform Symbian ve Blackberry OS için ise durum pek parlak gözükmüyor. Samsung’unişletim sistemi Bada’nın sırtladığı sırtladığı Linux ve Windows Mobile Phone işletim sistemleri ufak da olsa bir artış gösteriyorlar.

Apple’a gelince… Geçen yıla kıyasla sevkiyatı neredeyse iki katına çıkaran Apple, geçen sene yüzde 18.3 olan pazar payını bu sene yüzde 23’e yükseltmeyi başarsa da Android’i yakalayabilmesi için önünde çok uzun -ve gittikçe daha da çok uzayan- bir yol olduğu kesin.

Daha geniş bir çerçeveden bakınca akıllı cep kullanıcılarının yüzde 82’lik çok büyük bir kısmının Google ve Apple’a yönelirken, sadece ufak bir bölümünün diğer işletim sistemlerini tercih ediyor oldukları çıkça görülebiliyor.
Android,google,ios,apple,Symbian,Blackberry OS,Linux

Kaynak :

+28 Mayıs 2012 Pazartesi, 15:47
CHIP Online

 

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.