9 Temmuz’da canınız yanabilir!

Google’da arama yaparken bu mesajla karşılaşırsanız mutlaka dikkate alın. Aksi halde…

Bazı Google kullanıcılarının arama sonuçlarının üst kısmında rastladığı “Bilgisayarınızda zararlı var” şeklindeki mesaj, bir önlem almadığınız takdirde “internete bağlanamayacağınız” konusunda sizi uyarıyor.

İlk bakışta internette sıkça rastlanan sahte uyarıları akla getiren uyarı, gerçekten Google’dan geliyor ve bilgisayarınızda”DNSChanger” adlı zararlı yazılımın yüklü olduğunu size anlatmak istiyor. DNSChanger virüsü, kişisel bilgi çalmayı amaçlayanbir virüs. FBI’ın peşinde olduğu virüs, geçtiğimiz sene Kasım ayında 6 tutuklanma ile sonuçlanmıştı.

Zararlı, bulunduğu bilgisayarları suçluların DNS’lerine yönlendiriyor ve bu sayede binlerce kullanıcının kişisel bilgisine ulaşabiliyor. FBI, bu sunucuları ele geçirdiğinde kapatmak yerine onları doğru bir biçimde çalışır hale getirmişti. Ancak FBI, bu sunucuları 9 Temmuz’da kapatacak ve hala bu bilgisayarlar üzerinden internete bağlananlar, bağlantılarını kaybedecekler.

FBI’ın “dönüştürdüğü” DNS sunucuları, Google sunucularına farklı bir IP’den bağlanıyor. Böylece Google, isteklerin zararının bulunduğu bilgisayarlardan geldiğini anlıyor. Google’ın DNSChanger zararlısıyla ilgili neden böyle bir bilgilendirme yaptığı ise şimdilik bilinmiyor.

 

Kaynak :

+28 Mayıs 2012 Pazartesi, 21:22
CHIP Online

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.