150 Dolara PC !

 

Kendi mini PC’nizi kendiniz toplayın!

 

 

Çok yakında Türkiye’de olacak bu harika mini PC’nin bileşenlerini siz seçebileceksiniz!

Türkiye bilişim pazarının yeni markası Wibtek Q3 isimli yeni mini PC’yi pazara sundu. Çizgi Elektronik güvencesinde 2 yıl garanti ile satılan ürünün tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı 149 dolar (artı KDV).

Peki kim bu Wibtek? Dünyanın Top 5 anakart üreticisinden biri olan Wibtek (Shenzen Weibu Electronics Co.Ltd.) 2011 yılını 11 Milyon anakart ile bitirdi ve Ar-Ge alanındaki deneyimini All In one ile Mini PC’lere aktardı. Intel tarafından tam güç desteklenen Wibtek, Intel GM Steve Dallman’ın tüm Platinum Seminer’lerindeki konuşmalarında sahne alarak arka planda All In One ve Mini PC serilerinin son derece basit şekilde “toplanışını” uygulamalı şekilde gösteriyor. Wibtek bu ürünlerin yanı sıra Keyboard PC gibi ilginç ürünlere de imza atarken Ultrabook üretimi hazırlıklarını da hızlandırmış durumda.

Türkiye pazarındaki yeni modeli Q3 TD2500 ise kompakt bilgisayarihtiyacı olanlara seslenmeyi hedefliyor. Ürün aslında bir barebone ve disk ile belleği siz tercihinize gore belirleyip kendiniz takıyorsunuz. TD2500 adında da anlaşılacağı üzere Atom D2500 işlemciyle geliyor. 2.5″ herhangi bir disk ve SO-DIMM ekleyerek çalışmaya hazır hale getirdiğiniz Wibtek Q3 TD2500 üzerinde 6 adet USB portu bulunuyor.Bağlantı ihtiyaçlarınız için Gigabit LAN ve 802.11n ürüne dahil edilmiş.

Parlak piyano siyahı Wibtek Q3 TD2500’ün ölçüleri 18x18x2,7 cm boyutlarında. Üründe SPDIF, Kart Okuyucu ve HDMI gibi özellikler de mevcut. TV yanına uygun bir multimedya cihaz arıyorsanız ya da ufak çaplı streamer peşinde iseniz Wibtek Q3 TD2500’ü incelemekte fayda var.

 

 

Wibtek Q3 TD2500 teknik özellikleri

İşlemci Desteği: Intel Atom D2500 (Dual-core)
Yonga Seti: Intel NM10
Bellek Türü: DDR3
Ağ Desteği: Gigabit
Ağ Bağlantısı: 802.11 b/g/n
Onboard Ekran Kartı: Evet
Onboard Grafik İşlemcisi: Intel GMA 3600
Onboard Grafik Portları: HDMI, D-Sub
Depolama Arabirimi: 2.5″ SATA II (3Gb/s)
Mini PCI Express: 2 Adet
USB 2.0 Portu: 6 Adet
S/PDIF Bağlantısı: 1 Adet
Kart Okuyucu: Evet

 

 

Kaynak: CHIP Online www.chip.com.tr

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.