2011’e Damgasını Vuranlar

cimri.com, 2011’de kullanıcıların en fazla arama yaptığı ürün gruplarını bir araya getirdi.

Geniş ürün yelpazesine sahip fiyatkarşılaştırma sitesi olancimri.com, 2011 yılı içerisinde kullanıcıların en fazla aramayaptığı ürün grupları vemodelleriyle ilgili sizin için bir çalışma yaptı.

Cimri.com verilerine göre 2011 yılı geçtiğimiz yıllarla kıyaslandığındainternet üzerinden alışveriş yapma alışkanlığının giderek arttığı bir dönemdi. 2011 yılının internet üzerinde aranan ürünlerini analizettiğimizde özellikle cep telefonu ürün grubuna yönelik bir artış olduğu görülüyor.

Bu artışın en büyük sebebi, akıllı telefon çeşitlerinde muazzam bir artışın olması ve sene içindeki fiyat düşüşleri. Cep telefonlarını sırasıyla Tablet Pcler, Led Televizyonlar, Dijital Fotoğraf Makineleri,Oyun Konsolları ve Oyunlar takip ediyor. Şimdi 2011’de yükselişte olan bu ürün gruplarını sırasıyla inceleyelim.

 

Cep telefonu

Cep telefonu
Cep telefonu ürünlerinin bu senetrend olan markalarını Samsung,Apple ve Nokia olaraksıralayabiliriz. Bu markaların ön plana çıkmasının asıl sebebi fiyatve performansta beklentinin üstünde modelleri piyasaya sürmeleri ve kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik hareketetmeleri.
Özellikle Samsung markası, Galaxyserisi ve uygun fiyatlı Samsung Monte modeli ile pazarda önemlibir pay sahibi konumuna geldi. Samsung markasının tercihedilmesinin en önemli sebebi, şıktasarımlı ve farklı gelir grubundaki kullanıcılara yönelik modelleri piyasaya sürmesi. Özellikle Android işletim sistemli cep telefonlarıylatrendi yakaladıkları bir gerçek.2011 yılı Apple açısından her ne kadar başarılı bir dönem olsa da Steve Jobs un ölümü sebebiyle bir o kadarda güç kaybettiği bir yıl oldu. Apple markasının iPhone 4 cep telefonunu bu seneye damgasını vuran model olarak tanımlayabiliriz. Gerek tasarımı gerek performansı ile kullanıcıların hayallerini süsleyen bir telefon. Bu model birçok yeniliğide yanında getirdi. Özellikle Retina display teknolojisi ile büyüleyici birekran performansına sahip. Ayrıca önceki modellere göre daha hızlı birişlemci ve 5 mp çözünürlükteki kamera ürünü ön plana çıkaran diğerözellikleri arasında yer alıyor. Apple markasının 2011 yılının sonlarınadoğru çıkardığı yeni modeli iPhone 4S ise bu günlerde en çokkonuşulan cep telefonu. iPhone 4 modeline göre daha yüksek bir performansın yanında, 8 mp çözünürlükteki kamerası ve çok konuşulankişisel asistan siri uygulaması bu modeli ön plana çıkartıyor. Performansı ve fark yaratan özelliklerine bakacak olursak bu model2012 yılında da gündemde yerini koruyacağa benziyor.

2011 yılının en çok aranan cep telefonu modelleri arasında markasınınNokia 5800 Xpressmusic 3. sırada yerini alıyor. Nokia’ nın cep telefonundaki tecrübesi ve marka bilinirliliği ile birlikte tasarım ve dokunmatik ekran teknolojisi bu ürünü ön plana çıkaran etkenlerden. Bu özelliklerinin yanında fiyatının her cebe hitap etmesi bu modelin tercih edilmesinin en büyük sebebi.

Tablet Pc

Tablet Pc
Tablet pc ler özellikle geçtiğimiz yıl Apple ın ipad modelini piyasaya sürmesi ve diğer şirketlerin bu doğrulta yol almasıyla birlikte 2011 yılıtablet pc lerin online alışverişte önemli bir pay sahibi olduğu dönem haline geldi. 2011 yılında tablet pc ürünlerinin öne çıkan markalarını Apple ve Samsung olarak sıralayabiliriz.Apple markasının 2011 de piyasaya çıkardığı iPad 2 performans vetasarım açısından tercih edilen bir model. Yüksek performans sunan çift çekirdekli A5 işlemcisi, ön ve arka yüzünde olmak üzere 2 adetkamerası ve önceki ipad modeline göre 9 kat daha hızlı grafikteknolojisi bu ürünü ön plana çıkaran özellikler.

Samsung markası cep telefonlarında yaptığı atılımı, tablet pclerde de gerçekleştirdi. 2011 yılında özellikle Galaxy Tab olarak da adlandırılanGalaxy p1010 en çok tercih edilen tablet bilgisayar modelleri arasına girdi. 1 ghz hızında ARM Cortex A8 işlemcisi, 16 gb sabit diski, 7″ büyüklüğünde ekranı ve Android işletim sistemi bu ürünü ön plana çıkaran özelliklerden.

LED Televizyonlar

LED Televizyonlar
Led televizyonlar 2011 yılında pazarda önemli bir yer sahibi durumuna geldi. Özellikle Samsung, LG ve Sony markalarının piyasaya çıkartmış olduğu modellerkullanıcılar tarafından ilgi görüyor. LED televizyonların tercihedilmesinin en önemli sebebiyüksek görüntü kalitesinin yanında enerji tüketiminin düşük olması ve uzun kullanım ömrü.LG markasının bu sene ön plana çıkan en gözde modeli 42LE5300 42″ Led Tv. LED teknolojisini FULLHD görüntü kalitesiyle sunan bu model, üzerinde yer alan usb port sayesinde mp3, jpeg, divx ve mkv formatlarını destekliyor. Ayrıca üzerinde bulunan akıllı sensör sayesinde ortam ışığına göre kontrast değerini ayarlayıp enerji tasarrufu sağlıyor.

Bu özelliklere ek olarak bu model Wireless AV link teknolojisini üzerinde barındırıyor.
Samsung markasının en çok aranan led televizyon modeli ise UE-40D5000 40″ Led Tv. FULL HD görüntü kalitesi, 100 hz tarama hızı ve Allshare teknolojisi ile dikkat çeken bir model. Üzerinde bulunan HyperReal Engine ve LED arka aydınlatması ile zengin görüntü ayrıntıları ve kristal netliğinde HD görüntüler izlemenizi sağlıyor.

Dijital fotoğraf makineleri

Dijital fotoğraf makineleri
Dijital fotoğraf makinelerinden2011 yılının en trend modelleriNikon D90 ve Canon 1000dolarak sıralayabiliriz. Bu modellergerek performansları gerek tasarımlarıyla 2011 yılında en çokkonuşulan fotoğraf makineleri arasında yer alıyor.Nikon Markasının D90 modeli netkıvrımlara sahip ve düzgün tasarımı yanında yenilikçi teknolojisi veyüksek performansı ile fotoğraf meraklılarının hayallerinin süsleyecek tarzda bir model. 12.3 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensör, yüksek çözünürlüğe sahip 3″ lcd ekran ve son derece hassasISO değer aralığı bu ürünü ön plana çıkaran özellikler.

Canon markasının 1000d modeli profesyonelliğe ilk adımını atan fotoğraf düşkünlerinin tercih ettiği bir model. Bu ürünü ön plana çıkaran özellikler, 10 mp CMOS sensör, 2.5″ lcd ekran ve Canon DIGIC III işlemci olarak sıralayabiliriz. Bu özellikler Şık tasarımı ve hafifyapısıyla birleşince profesyonel makineleri aratmıyor.

Oyun Konsolları ve Oyunlar

Oyun Konsolları ve Oyunlar
Oyun konsolları ürün grubunda2011 senesinde ön plana çıkan konsol çoğu kişinin tahmin ettiğigibi Sony Playstation 3.Öncekimodellerine göre bir çok yeniözelliği beraberinde getiren bu model, üzerinde bulunan usb girişi sayesinde usb belleğinizdeki film,resim, mp3 vb. dosyaları rahatlıkla oynatabiliyor. Aynı zamanda bu modelin blu-ray desteği mevcut. Playstation 3 için sadece oyun konsolu demek doğru olmaz. Playstation 3 modelini bir bilgisayarveya bir blu-ray, dvd, divx oynatıcı olarak da kullanabilirsiniz. Bu kadar fonksiyonu bir modelde toplayan Sony Playstation 3 kullanıcılar tarafından en çok tercihedilen oyun konsolu konumunda.2011 yılında Microsoft x-box Kinect oyun konsolu hareket ve seskomutlarınızı algılayabilen bir konsol olarak karşımıza çıktı. Tasarımı ve oyun performansı ile kullanıcıların dikkatini çeken bir konsol. Bu modelin en önemli özelliği elinizde hiçbir aparata ihtiyaç duymadan tamamen kendi hareketlerinizi algılayıp yönlendirmeleri gerçekleştiriyor olması. Fark yaratan teknolojisi ile yükselişe geçen bir model.

2011 yılını oyunlar açısından analiz ettiğimizde öne çıkan oyunlar hergeçen sene görsel kalite ve performans açısından bir üst seviyeye çıkan FIFA 2012 ve PES 2012.
FIFA 2012 görsel açıdan şimdiye kadar yapılmış en iyi futbol oyunu denilebilecek seviyede bir performans sergiliyor. Oyun içerisinde oluşan ufak hata ve aksaklıklar can sıksa da güncellemelerle bu sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Tam anlamıyla bir futbol simülasyonu diyebiliriz.

PES 2012 maç içi görüntü performansı ve özellikle oyuncu yüzlerindeki başarısı ile dikkat çekiyor. Özellikle gerçekçilik ile fantezi futbolu birleştirebilen oyun yapısı ile bir adım öne çıkmış bir futbol oyunu. Yeni kontrol sistemleri ve grafik bu oyunu ön plana çıkartıyor.

Fiyatlar ve fırsatlar

Fiyatlar ve fırsatlar
Kaynak : Chip Online

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.