Adobe’dan “delirten teklif!”

 

Adobe’un Photoshop açıklarını kapatmak yerine sunduğu öneri, kullanıcılarını çileden çıkarttı!

Adobe’un eski Photoshop, Illustrator ve Flash Professional yazılımlarındaki açıkları kapatmayacağı, bunun yerine kullanıcılara 375 dolar ödeyerek yükseltmeyi önerdiği ortaya çıktı.

Adobe, bahsi geçen yazılımların eski sürümlerindeki açıkları, kritik olsalar dahi onarmayacak. Photoshop 5 ve öncesinde, Illustrator ve Flash Professional 5.5 ve öncesinde geçtiğimiz hafta Salı günü bazı açıklar bulunmuş ve bu açıklar, Adobe tarafından duyurulmuştu. Açıkların bir tanesi Flash Professional’da, iki tanesi Photoshop’da ve beşi Illustrator’da bulunuyor. Adobe’a göre açıklar, “etkilenmiş bir sistemin denetimini ele geçirmek üzere kullanılabiliyor” ve “yazılımın hem Windows, hem de Mac sürümlerini etkiliyor”.

Ancak Adobe, yazılımları için yama yayınlamak yerine kullanıcılara CS6’ya yükseltmelerini öneriyor. Adobe’un bu hareketi, kullanıcılar arasında büyük öfkeye yol açarken güvenlik uzmanları da şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sophos güvenlik baş danışmanı Graham Cluley, Adobe’un bu taktiğini “Tam birhalkla ilişkiler felaketi” olarak açıkladı.

Neyse ki Adobe, tepkiler sonrasında geri adım attı ve güncelleme için çalışmaya başladığını duyurdu. Ancak şu anda açıklanan bir tarih yok.

Adobe CS5 Nisan 2010’da yayınlanmıştı. 5.5 sürümü ise Nisan 2011’de piyasaya sürülmüştü. Açıklardan etkilenen yazılımları CS6’ya yükseltmek ise, uygulama başına 199 dolarediyor. En uygun fiyatlı pake ise 375 dolar karşılığında satılıyor.

 

Kaynak : Veteknoloji

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.