Telefonunuzla bu 10 şeyi sakın yapmayın!

Cep telefonunuzla asla yapmamanız gereken 10 hatalı hareket… 

Cep telefonumuz, zaman zaman kaba olmamıza yol açabiliyor. Bu harika teknolojik cihazları elimizden düşüremediğimiz gibi, uygunolmayan zamanlarda onunla ilgilenerek karşımızdaki kişiyi dinlemeyebiliyoruz. İşte telefonla yapmamamız gereken hareketlerden bazıları.

Ödeme sırasında mesajlaşmak veya konuşmak: Kasiyerin ve arkanızdaki kuyruğun beklemesine neden olan bu hareket, kibirliliğiniyi bir örneği.

Mesaj gönderirken veya e-posta yazarken yürümek: Yürürken mesaj yazmadan duramıyorsanız, bir şeyler yolunda değil demektir. Etrafınızdaki gerçek dünya, dijital dünyadan çok daha ilgi çekici olabilir. Hava durumunu inceleyin, insanların ne yaptıklarına bakın ve telefonunuzu daha zor ulaşacağınız bir yere koyun.

Hoparlör açıkken video seyretmek veya oyun oynamak: Etrafta insanlar varken telefonun sesini sonuna kadar açarak oyun oynamak, bizce oldukça rahatsız edici bir davranış.

Tuvalette konuşmak: Tuvalette otururken konuşmak ne olursa olsun oldukça tiksindirici bir davranış.

Başkalarıyla konuşurken tam olarak orada olmamak: Birisiyle konuşurken cep telefonunuzu kontrol ediyor musunuz? Bu, bazı çevrelere göre karşınızdaki kişiye “telefondaki kişi veya şey, senin dediklerinden daha önemli” demenin başka bir yolu.

Farkında olmayan insanların fotoğrafını çekmek: Artık neredeyse her telefonda bir kamera olduğunu düşünürsek, insanları hoş olmayan bir durumda yakalama olasılığı oldukça yüksek. Sarhoş arkadaşınızın fotoğrafını çekerken şu önemli kuralı hatırlayın: Size yapılmasına hoşlanmadığınız şeyi başkasına da yapmayın. Bunun yanında herkesin fotoğraflarda etiketlenmekten hoşlanmadığını hatırlayın (iyi fotoğraflarda bile).

Telefonunuza yapışmak: Şu tablo gerçekten de acınası bir hali yansıtıyor: Bir araya gelmiş insanların hepsi telefonlarıyla oynuyor. Bu tür antisosyal bir etkinliğe katılmayın. Evde yemek yerken, telefonunuzu yemek masasına koymayın.

Kısıtlı alanlarda telefonla konuşmak: Otobüslerde, trenlerde, restoranlarda ve diğer herkese açık yerlerde telefonla konuşmanız, etraftakileri rahatsız edebilir. Cornell Üniversitesi araştırmacılarına göre bir kişinin görüşmesinin yarısını duymak, kişinin dikkatini dağıtıyor ve kavramsal yeteneğini düşürüyor.

 

Kaynak: CHIP Online www.chip.com.tr

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.